Hyvin vaihtelevalla tahdilla kirjoittelevan viisitoistavuotiaan helsinkiläisen tytön elämää, valokuvia, kirjoituksia ja joskus jopa runoja.

torstai 17. marraskuuta 2011

Tekemässä ei-mitään

Terve vaan!

En taas oo hetkeen kirjoitellut, pari viime päivää on mennyt huomiseen hissankokeeseen lukiessa ja muutenkin koulutöitä tehdessä. Päässä pyörii koko ajan vaan ne kaikki nimet ja vuosiluvut Suomen itsenäistymisestä sisällissotaan ja Euroopan diktaatoreista toiseen maailmansotaan... Toivottavasti koe menee hyvin, tykkään hissasta ja haluan sen kympin (yks niistä harvoista aineista joissa en oo tyytyväinen muuhun kuin täydellisyyteen, tällaisia ovat kans ussa ja äikkä... huono tapa mistä pitäis päästä eroon). Aioin tänäänkin lukea koko päivän täydellä vauhdilla, mutta just nyt en vaan jaksa. Luen sitten vielä illemmalla ainakin koealueen läpi, saa nähdä jaksanko tehdä enää sen enempää.
Taasen anteeksipyyntöjä, kukaan ei jaksa niitä mutta ei voi mitään: anteeksi siis, etten oo laittanut mitään tarinaa enkä valokuvia pitkään aikaan. Viime postauksessa oli pari runoa mutta siinä sitten taisikin olla kaikki... Kirjotin kyllä eilen kirjoituksessa sen tarinan kuvasta, josta puhuin, mutta se on koulussa ja sitäpaitsi en oo varma, laitanko sen tänne, sen verran omituinen siitä tuli. Lyhyt ja huono. Kirjotustunneilla on liian hauskat ja mielenkiintoset keskustelut, ettei meinaa ehtiä kirjottaa ollenkaan. Hups. Noo, jos yksikin ihminen sanoo haluavansa lukea sen niin se ilmestyy tänne kun saan aikaseks lähettää sen sähköpostiini, jookos?
Jaa jaa, kamera on yhä vain täysin toivottomassa tilassa. Oivoi, haluan järkkärin, ihan tosi!

Heh, tänään onnistuin ajamaan koulusta tullessa pysäkin ohi. Olin keskittynyt lukemaan Juoruja, ihana kirja nyt kun oon päässyt sen kanssa vauhtiin! Sen on kirjoittanut Anna Godbersen ja se on jatkoa Huumaa -nimiselle kirjalle, joka aloitti neliosaisen kirjasarjan, joka on ihanaa romanttista hömppää ja sijoittuu vuosisadan vaihteen Manhattanille. Ihanaihanaihana, en älyä miksi en kyennyt ensin lukemaan tota oikein kunnolla. Nyt, kun se on kunnolla vauhdissa, pitää keskittyä sitten siihen hissaan ja lauantai ja sunnuntai pitää tehdä ussaa, ussaa ja ussaa.
Jos ootte yhtään romanttisia, lukekaa!

Mitäs sitten vielä? Tosiaan, joulu lähestyy ja Elanorin pitäisi ruveta miettimään joululahjoja... Vaan yhelle ystävälle oon keksiny, en kerro, mitä se on koska hän saattaa lukea tätä (vaikka se olisi toosi epätodennäköstä, silti oon kyl antanu sille tän osotteen) ja sitten pikkusisko saa rohkelikkokaulaliinan, jota oon neulonu ikuisuuden. Siis jos se ehtii valmistua. Tommoset värit (kuvassa) siihen löysin sillon joskus viime vuonna? toissa vuonna? sata vuotta sitten? kun rupesin sitä neulomaan. Se on puolessa välissä, vähän päälle... Taitaa olla aika ryhtyä tehoneulomaan! Muuten, kuva vääristää vähän varejä, ei pahasti, mutta kuitenkin. Aattelin  kans tehä sille jotain Sherlock Holmesiin liittyvää, yheksän vuotta vanha tyttö on ihan hulluna Holmeseihin... Sen ikäsenä mä taisin lukee Viisikkoja tai Redwalleja... Ei se kyllä oo vielä lukenu niitä, mutta se rakastaa niitä vanhahkoja telkkarisarjoja, joissa Holmesia näyttelee Jeremy Brett... Kuva tossa ylhäällä. Ja mäkään en pidä tosta, miten toi teksti menee mutta oon huono enkä osaa korjata sitä.
Samainen pikkusisko muuten muistutti mua yhestä oikeesti hyvästä runosta, jonka kirjotin viime talvena. Harmi kyllä se taitaa olla kadonnu, enkä muista siitä mitään muuta kuin tän yhden säkeen:
Kuikan huuto kaukaisuudessa
Siitä on sitten tosi hyvä lähtee miettimään. Jostain  yksinäisestä merimiehestä siinä taidettiin kuitenkin puhua ja mä muistan, että tykkäsin siitä runosta kovasti, samoin kaikki, jotka sen silloin kuulí. Oi voi, pitää yrittää etsiä se.
Tämmöstä tänään. Surkea taitto, huono teksti ja nyt pitää jatkaa sitä hissanlukemista. Tais olla vielä läksyjäkin...
Näin pirteisiin tunnelmiin, hiepähei ja yritän taas kirjoitella!

Ainiin ja kommentteja ja pikanappeja, kiitus!

4 kommenttia:

  1. No laitetaan sitten sitä kommenttia, tajusin viimein, nero kun olen - se kannattaa pitää mielessä - että voihan tänne kommentin laittaa, vaikkei sitä blogia olisikaan...
    No joka tapauksessa, meilläkin on historiankoe, mut maanantaina, eli huomenna, siihen pitäisi kans lukea, aihepiiri on näköjään vähän aikaisempi kuin teillä, eli se, kun Suomi joutui Venäjän vallan alle ja jotain muuta jännää...
    JA mää oon se yks ihminen, mikä sanoo haluavansa lukea sen.
    JAJA yks toinenkin ystäväni on suositellut noita samaisia kirjoja minulle, joten pakko ne kai on lukea. :D
    JAJAJA tästä kommentista taisi tulla aika pitkä, (muttei todellakaan niin pitkä, millaisia meikäläinen kykenee kirjoittamaan) eikä kovinkaan kiinnostava tai mitään muuta sellaista, mutta kun kommentteja kerrankaipaat, niin tässä on yksi sellainen :D

    VastaaPoista
  2. Hehe ((: kiitti kommentista :D
    ja kannattaa lukea, luin yhen vuorokauden aikana ne kaks viimestä osaa, mikä kertoo sen, että ne on oikeesti hyviä.
    ja hieno juttu, kokeilen huomenna koulussa lähettää sen tarinan itelleni :D

    VastaaPoista
  3. hheeeei se oli se et se meri on pitkä ku elämänkaari yms.mul siit runost tuli sillo tällai:
    oota. oon hukannu sen. voi nnyh. :'((

    VastaaPoista
  4. Miriel: ai niin joo! mut en mä siitä vieläkään muista sen enempää... muutes, mul on kyl se sun runos tallessa kännykässä (:

    VastaaPoista