Hyvin vaihtelevalla tahdilla kirjoittelevan viisitoistavuotiaan helsinkiläisen tytön elämää, valokuvia, kirjoituksia ja joskus jopa runoja.

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Yörunoilua ja JN

Heippulei vaan kaikille ja sori kun en oo taas pariin päivään postannut, ei oo ees ollut kiireitä mut ei oo oikeen ollut postattavaa.

Näin aluksi, tossa toissailtana sängyssä maatessa tuli kirjotettua pari runoa, toinen toosi omituinen ja eka ihan jees. Talvisin mulla tulee aina iltaunettomuus, kun aurinko laskee niin tekee mieli vaan puuhata kaikkea ja vaikka pakottaa ittensä sänkyyn niin unta ei saa ennen yhtä...

Joku on kai joskus sanonut
ettei kynänpäätä saisi järsiä.
Mutta mitä silloin kun ei
vain tunnu keksivän mitään
mitä kirjottaisi paperille
sinikantiseen, valkosivuiseen
vihkoon täynnä epäonnistumisia,
täynnä kohtaloita, kirjaimia

Sivun reunaan on piirretty sydän
kuka sen on tehnyt, kenelle
senkin salaisuuden voisi paljastaa
viattoman näköinen tyttö,
joka näyttää keneltä vaan
jota ei huomaa kadullakaan

Hänen sieluunsa on kirjoitettu
niin paljon avaamattomia lukkoja
paljon kääntämättömiä sivuja
ja lukemattomia kirjoja,
kertomattomia tarinoita

Mutta kun ei luota kehenkään
ei voi kenellekään kertoa
purkaa ajatustensa lankakerää.


Kun elämä tuntuu seisovan paikallaan
ei liiku, minne mennäänkään

ja tuulen henkäys ei vilvoita

ei palavaa sydäntä virvoita


Silloin kannattaisi hylätä ajatukset
’kuka minä olen, mihin uskoa voi’

avata kaikki elämänsä ukset

ja uskoa: joku elämän minulle loi.

Sitten pääsen lempiaiheeseeni: minuun itseeni ja kuulumisiini, hehhee... Koulussa meillä ei enää oo normaalia koulua suunnilleen ollenkaan tänä syksynä, kasit keskittyy joulunäytelmän harjoitteluun. (Joulunäytelmästä kerroin tässä postauksessa.) Tänään sain yllättäen toisenkin, vaikkakin pienen roolin: oon ykkösroolijaossa talonpoika, jolla on kokonaista yksi repliikki ja jonka silmät puhkaistaan (jos käyttäisin niitä hymiöitä, tähän tulisi sarkastinen hymynaama, mutta kun ei niin ei). Ei sillai, musta se rooli on ihan kiva, mutten tee paljon muuta kuin istun polvillani maassa kädet selän takana ja näytän pelokkaalta, syylliseltä ja epätoivoiselta...
Tänään neuloin pikkusiskon joululahjaa, rohkelikkokaulaliinaa, huimasti eteenpäin, oli niin paljon aikaa, jolloin ei oikeen pystynyt tekemään mitään muuta. Pari tällaista päivää vielä ja se on valmis.
Ai niin tervetuloa, pari uutte lukijaa: teitähän on jopa seitsemän! Sitten kun tulee kymmenen, teen jonkinlaisen juhlapostauksen *vinkvink*.

Eilen meillä oli partion kanssa pikkujoulut, oli ihan sairaan hauskaa. Ostettiin 99 eurolla ruokaa, onneks lippukunta maksaa, syötiin niin että maha meinas haljeta ja katottiin Kirjeitä Julialle, kiva romanttinen leffa.

Ja ei saa unohtaa haastetta.
Päivä 04: kuva aamustasi
Päivä 05: kuva jostakin mistä haaveilet
Päivä 06: kuva viime kesästäsi
  
Tää oli mulle vaikea. Haaveilen niin monesta asiasta, joista osa on semmoisia, mistä on vähän vaikea löytää kuvaa. Päädyin sitten etsimään weheartitistä kuvan yhdestä haaveistani.


Kirjan kirjoittaminen on yksi suurimpia haaveitani, ja saattaahan se jopa onnistuakin joskus... Olen välillä vain niin perfektionisti, että mikään ei tunnu kelpaavan itselleni teksteissäni.



Nyt tämä saa riittää, tekstistä tuli epäkiinnostava ja ylipitkä. Kommentteja silti, kiitos, ootte ihania ♥

5 kommenttia:

  1. mäkin oon samasta asiasta haaveillut kun sää, mut ei siitä taida mitään tulla, kun aina jää kesken...

    VastaaPoista
  2. Ja ihan sama ongelma ton nukkumisen kanssa :S

    VastaaPoista