Hyvin vaihtelevalla tahdilla kirjoittelevan viisitoistavuotiaan helsinkiläisen tytön elämää, valokuvia, kirjoituksia ja joskus jopa runoja.

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Syvänsininen meri

Tervepä terve.

Tässä postauksessa kerroin, että olen menossa katsomaan leffaa nimeltään Syvänsininen meri. No, kävin katsomassa sen ja se oli upea, mutta vaikka siitä on jo aika kauan, haluan nyt kertoa kyseisestä leffasta.


Syvänsininen meri (The Deep Blue Sea) sijoittuu vuoden 1950 tienoille. Elokuva alkaa päähenkilö Hester Collyerin (Rachel Weisz) itsemurhayrityksestä. Koko elokuva sijoittuu pääosin tähän yhteen päivään Hesterin asunnossa, ja kaikkine takaumineen ainakin ite oli hieman pihalla alussa. Hester on muuttanut erilleen aviomiehestään Sir William Collyeristä (Simon Russell Beale) toisen miehen, sodassa lentäjänä toimineen Freddie Pagen (Tom Hiddleston ♥) takia.

Freddie (Tom Hiddleston) & Hester (Rachel Weisz)
Freddie & Hester
Mun sydäntä särkee kattoa kaikkia näitä kuvia. Sille, joka ei oo nähnyt ite leffaa, tulee mielikuva onnellisesta parista, eikö vaan? Siitä, että nämä kaksi ovat onnellisia yhdessä eikä koko elokuvassa ole mitään kauheaa tai surullista tai masennusta tai tai tai...
Argh niin väärä kuva. Oikeasti koko leffa on älyttömän masentava. Siihenhän nimikin viittaa.
Ite ahdistuin, itkin ja nauroin leffan aikana. Sen jälkeenkin mulle jäi jotenkin tyhjä ja ahdistunu olo (varsinkin sen jälkeen ku koin oloni tosi hylätyksi kaikkien kolmen kaverin lähettyä yhessä yhteen suuntaan ja mun mentyä yksin päinvastaseen. Sen jälkeen oikeesti itkin junassa. Mul oli leffan takii jo vähän surkee olo ja oisin tarvinnu jonkun seuraa, mut sitten mul oli älyttömän yksinäinen ja hylätty ja inhottava olo).

Mielestäni hahmot on rakennettu hienosti. Kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Kerron vähän tarkemmin kolmesta päähenkilöstä:

Hester
Hester on melko sympaattinen hahmo, jonka kautta tuntee vahvasti särkyneen sydämen ja masennuksen. Elokuva koetaan suurilta osin hänen kauttaan. (Miksi mä en nyt pysty sanoo Hesteristä paljon mitään? Oikeesti hyvä ja monipuolinen hahmo mut ku ei tuu asioita mieleen ei voi mitään.)

Freddie
Freddie... Ite osalta rakastuin Freddieen, vaikka hän onkin aika paskiainen. Hänen on ollut sodan jälkeen vaikeaa sopeutua siviilielämään, eikä hän kykene vastaamaan Hesterin tunteisiin kunnolla. Freddie on myös äkkipikainen (ja voi ei kun hän huutaa mulle tulee itelle joka ikinen kerta itkuinen olo ja painaudun syvälle penkkiin, en vain kestä sitä, ihanaihana näyttelijä mutta sydäntäsärkevä sellainen, Tom siis). Kuitenkin, hahmossa on jotain johon tyttö rakastuu (puhunkohan nyt Hesteristä vai itestäni? Ja jos puhun itestäni, onkohan 'se jokin' loppujen lopuksi näyttelijä? ehkä mä vaan suljen suuni).

Sir William Collyer (Simon Russell Beale)
Sir William on todella hyvä hahmo. Ite tykkään hänestä, hän on jotenkin todella sympaattinen ja suloinen, rakastaa yhä kaiken jälkeen Hesteriä. Sir William on vanhanpuoleinen mies, joka on tietyllä tavalla aika mammanpoika. Sydäntäsärkevä, ihana hahmo.

Ehken kerro enempää, jos joku haluaa nähä leffan ni en ihan kaikkee kuitenkaan paljasta. Ihana leffa. Surullinen ja masentava mut upea.

12 kommenttia:

  1. ennen olin aina silleen et en haluu kattoo mitään surullisia leffoja, mut (etikinäarvaamitäseuraavakssanon) koska olen täydellisesti hurahtanut ♥Tim♥Burtonin♥ leffoihin, jotka tietty tunnetusti on vähän synkkiä (ja seuraavaksi voisin pitää luennon mitkä on pääelementit+sivuelementit+kaikki mitä T.B:ssä rakastan mut ei nyt tälläkertaa tai oikeestaan pakko sanoo tää: ne on synkkiä, kauniita satuja♥♥♥♥♥)ja itkettäviäkin, - mut on niis useimmis onnellinen loppu♥ en oo muuten kaikkia nähny (mut aion!!!!) mut silti... ei tuu mieleen muutakin Sweeney Todd, jossa on hirvein loppu mitä oon ikinä elokuvassa nähny D'''':
    mutta eksyin pahasti aiheesta.
    NIIIN ETTÄ
    nykyään jopa haluan katsoa nyyhkydraamaa, ainakin jos ohjaajana heiluu tiedät-kyllä-kuka-turha-edes-sanoa :)
    PS. KATO ♥Sleepy♥Hollow♥ (yksi parhaista elokuvista mitä ikinä on tehty tai mitä ikinä tullaaan tekemään. Aamen) sä tykkäät siitä varmasti, ellet kavahda irtopäitä (okei kyl määkin kavahdan ja pahasti mut se onkin kauhuleffa ;D ei silti mikään traumoja aiheuttava)
    niin et KATSO SE TÄMÄ ON KÄSKY (...pakko mainita et sun on ihan pakko katsoa ♥painajainen♥ennen♥joulua♥ (samaa tasoa mitä ♥Sleepy♥Hollow♥)

    nonyt tuli aika lailla sekavahko viesti.. :( :DD
    sorry.

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MUTTA puolustukseksi Sleepy Hollow on SALAPOLIISI LEFFA eli Ichabod Crane (♥ x 100000) on Sherlock Holmesin KOLLEGA!!!!! Eli niiden on pakko olla kamuja!! Ystäviä!! BESTIKSIÄ!!!!!
      siksi.
      meidän täytyy EHDOTTOMASTI järjestää tapaaminen. Novaikka Tampereella. Ota sää se Sherlockkis mukaan niin mä otan Ichabodin niin voidaan porukalla tutustua Ichabod varmasti ystävystyy Sherlockin kaa koska niillä on tosipaljo yhteistä :)♥ (ok ichabod on "pelokkaan tytön ja sherlock holmesin risteytys" (deppin omin sanoin) ja aika friikki mutta EIHÄN SE HAITTAA MITÄÄN!! :))
      :D
      eli...
      Ymmärrätkö mitä ajan takaa?! Hyvä, ymmärrät :)

      Poista
    2. Voi sua. Melkeen yllät mun tasolle fangirlinä olemisessa, me kyllä kohdistetaan eri asioihin fanituksemme mutta ei se mitään (;
      Sherlock ei kyllä varmaa ystävystyis yhtään kenenkään kanssa mutta ei se mitään, aina voi yrittää ;))

      Okei ehkä mun pitää kattoo se. Vaihtokauppa: sä rupeet kattomaan Uutta Sherlockia kun se alkaa 21.7 ja mä katon Sleepy Hollowin.

      Poista
    3. mitah onkse epäsosiaalinen heppu vai...?
      muutes voisin kattoonki ...paitsi et meillä ei oo telkkua mut jos sitä voi kattoo vaik katsomosta tai areenasta ::)

      Poista
    4. se ei osaa ystävystyä (poikkeuksena sen oma jawn watson mutta poikkeus vahvistaa säännön) ja on oikestaan aika paskiainen, ihana paskiainen, mut kuitenkin. Yleensä ihmiset haluu vaan vetää sitä turpaan (:
      areena ((:

      Poista
    5. :DD kiva. hmm...miksköhän muutes mää oon aina aatellu et se on ihastunu siihe watsonii O____0 :DD

      Poista
    6. Älä ihmettele ajatustasi, lähes kaikki fanit aattelee niin. Myös mä, mut vaan osaks. Sillai tosi jännästi.

      Poista
  2. voi söpöö::)
    muuten, ens viikol oon tulos sinne helsinkiin (katariinalle), hymyillään jos tavataan;DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis tullaan jo huomen:DD
      ..
      NERONLEIMAUS me mennään lintsille siis huomen koko perhe nii tuu sinne kans!!! :DDDDDDD

      Poista
    2. OIKEESTI? hei mä yritän! en kyl oo mitään rannekatta ostamas jos sinne pääsen, mut sinne voi tulla vaa hengaa. Mul kyl oli tnä rippijuhlat (jtn postausta tulossa jossain vaiheessa) ni en tiiä miten huomen pääsisin. Väsyttää.
      mut se ois ihan huippuu nähä sua :D

      Poista